Vlooien

Vlooien zijn goed te bestrijden maar het is zeker niet makkelijk.

Ik kan uw vloer inspuiten met een lang werkend gif dat vlooien doodt. Stofzuigen en uw huisdier behandelen is uw taak.

Haalt u pipetjes voor hond of kat bij  de dierenarts. Hij weet welke merken goed werkzaam zijn, veel merken uit de winkel werken niet omdat vlooien daar resistent voor zijn.

Er zijn vier stadia:  Eitje – larf – pop – Vlo. De vlo en larf kan ik doodspuiten, de poppen zitten in een cocon die hen beschermt tegen het gif. Als er nog poppen uitkomen nadat ik gespoten heb kunnen de vlooien nog een tijdje leven omdat ze het gif niet over zich heen gekregen hebben.  Eitjes zijn ook beschermd tegen het gif maar zodra de larven uitkomen zullen zij sterven door het aanwezige gif.

Om zoveel mogelijk poppen te verwijderen moet u het huis vooraf grondig stofzuigen. Achtergebleven poppen kunnen op een later tijdstip uitkomen en dan heeft u weer vlooien. Haalt u na het stofzuigen de zak uit de stofzuiger en knoopt u deze in een plastic zak voordat u hem in de vuilnisbak deponeert.  Zo kunnen er ook geen vlooien ontsnappen.

Komen er nadien toch nog vlooien omdat er poppen achtergebleven zijn dan kan ik een nabehandeling doen.  Dat valt niet onder garantie. Als het om enkele vlooien gaat kunt u wellicht ook even wachten tot ze dood gaan. Als uw huisdier goed behandeld en de vloer ingespoten is leven ze meestal niet lang. Daarom kunt u beter ook niet stofzuigen of dweilen ná de behandeling voordat alle vlooien weg zijn. U haalt dan het nog werkende gif weg.

een gemiddeld huis spuiten komt op 150 euro.