Papiervisjes bestrijden is een kwestie van nauwkeurigheid.
Alle schuilplaatsen dienen ingespoten te worden met bestrijdingsmiddel om het beste resultaat te boeken.
Als er plaatsen zijn die onbespoten blijven dan bestaat de kans dat daar papiervisjes overleven.
Het bestrijdingsmiddel wordt opgelost in water, is helder van kleur en vlekt amper.
Zodra het water verdampt is blijft het gif achter in en tegen de naden en kieren.
Het bestrijdingsmiddel is een half jaar lang 100% werkzaam, daarna neemt de werkzaamheid langzaam af, afhankelijk van licht en warmte.
Bij mensen met kinderen onder de twee jaar gebruik ik een ander middel dat iets minder lang werkzaam is maar wel veilig is voor uw kinderen. Hiervan blijft helaas wel een witte waas achter over donkere ondergronden.
Op plaatsen waar veel papiervisjes voorkomen spuit ik ook de naden en kieren van uw kasten in, of indien nodig onder de vloerbedekking.
Papiervisjes verbergen zich niet alleen in naden en kieren, ook in oude boeken, kleren, kartonnen dozen etc.
Omdat het voor mij ondoenlijk is om alle spullen van uw kledingkast of zolder te gaan verplaatsen en doorzoeken dient u zelf de handen uit de mouwen te steken. Ook het bereikbaar maken van de naden en kieren is iets dat u kunt doen :
1. Alle kasten en meubels waar ik niet onderdoor kan met de spuitlans , ongeveer 10 cm van de muur af plaatsen.
2. Kasten waar u wel eens papiervisjes heeft aangetroffen dienen ontruimt te worden zodat ik ook daar de naden en kieren kan behandelen.
3. Kartonnen dozen en oude kranten dient u zoveel mogelijk weg te gooien. Plastic opbergdozen gebruiken i.p.v. kartonnen dozen.
4. Oude boeken of andere spullen waar de diertjes zin in kunnen verschuilen boven een teiltje uitschudden. (bij boeken waar de pagina’s strak tegen elkaar aan liggen zitten ze meestal niet tussen de pagina’s maar in de kaft of rug.)
5. Op zolder en in (schuine) bergingsplaatsen dient u voor mij alles bereikbaar te maken. Zet de spullen maar in het midden van de kamer of zo.
6, Maak van te voren zoveel mogelijk schoon, als u achteraf schoonmaakt dan verwijdert u ook het gif, wat niet de bedoeling is.
7. Etenswaren dienen afgedekt te worden of in plastic verpakt.
8. Aquariums dienen afgedekt te worden en de luchtpomp uitgeschakeld.
Tijdens de bestrijding mag u alleen nog in onbehandelde ruimtes verblijven, zodra ik beneden komt moet u even het huis uit. (ook huisdieren)
2 uur na de bestrijding mag u pas weer uw huis in volgens de wettelijke veiligheidsnormen.
Oppervlakten waar u eten op legt of bereid na de bestrijding schoonmaken.
Sla achteraf met dweilen de randen zoveel mogelijk over omdat daar nog gif tegenaan ligt.
De kans dat een bestrijding voor langere tijd succesvol is hangt af van de manier waarop u de voor mij onbereikbare plaatsen nazoekt. (dozen, boeken). En natuurlijk dien ik zelf zo goed mogelijk alle schuilplaatsen in te spuiten.
Wat ik u verder aanraadt is het dichtkitten van alle naden en kieren na de bestrijdingsactie. Met het onbereikbaar maken van de favoriete schuilplaatsen vermindert u de kans op een nieuwe plaag van papiervisjes aanzienlijk.
Als nu na 6 weken nog steeds levende papiervisjes aantreft dan dient u te bellen, eventueel maken we dan een afspraak voor een nabehandeling.
Als ze ergens blijken te overleven dan zal daar tijdens de nabehandeling een oplossing voor gevonden moeten worden.
De bestrijding van een gemiddeld ruitjeshuis kan binnen een uur, maar ook twee keer zolang duren. Het hangt vooral af van uw inrichting (schrootjes, behang duurt langer) en van de voorbereidingen die u voor mij getroffen heeft (het bereikbaar maken).
Voor vragen belt u mij even, 06-10399130
Prijs vanaf 80 tot circa 120 euro (grote of kleine woning, veel of weinig naden en kieren)