Mollenbestrijding

De mol is soms een vervelend diertje dat zich niet makkelijk laat verjagen of vangen.
molshopen
Ik heb ruime ervaring in het vangen van mollen en los uw probleem graag op.

Binnen mijn werkgebied, de omgeving van Arnhem en Nijmegen, is er een vaste prijs van 50 euro voor het vangen een of enkele mollen in een gazon of tuin.

Verjagen met b.v. gebroken flessen of trilstaven werkt meestal niet. Goed geplaatste talpex klemmen wel. Als ik bij u klemmen zet zal u vragen de controles zelf uit te voeren anders lopen de kosten op.  Ik plaats meestal meerdere klemmen zodat ik niet meteen na de eerst gevangen mol weer langs hoef te komen. Na een week of twee zijn alle mollen gevangen. Afhankelijk van het seizoen kunt u meer of minder mollen verwachten.  Meestal zit er slechts één mol per territorium maar zodra deze verdwenen is komt de buurman of -vrouw mol al gauw langs om het gangenstelsel over te nemen. Daarom wacht ik wat langer voordat ik de klemmen weer op kom halen. Als u de controles zelf kunt uitvoeren zitten we op de 50 euro, moet ik vaker langskomen reken ik wat meer, afhankelijk van hoe ver en hoe vaak ik er voor moet reizen. U krijgt instructies dus meestal lukt dat wel. Wellicht kunt u de volgende mol helemaal zelf vangen. Ik leer het u graag.

Een andere mogelijkheid is het doden van de mollen met mollentabletten. Eigenlijk werken mollentabletten pas goed als er grote oppervlaktes mee bewerkt worden. Dit omdat het hele gangenstelsel bereikt moet worden en omdat naburige mollen al snel een leeggevallen territorium overnemen. Als het dus om veel mollen en grote oppervlaktes gaat is het werken met mollentabletten efficiënter.