Kakkerlakken

Kakkerlakken zelf bestrijden geeft meestal geen succes. Ik heb geen tips voor u hoe u ze zelf kunt bestrijden. Ik raad het u zelfs af, want direct inspuiten doodt wellicht enkele kakkerlakken, maar de rest maakt dat ze wegkomen en dat maakt het voor mij juist moeilijker omdat ik ze liefst allemaal bij elkaar heb om te bestrijden.

Gelukkig hoeven ik tegenwoordig niet meer te spuiten tegen kakkerlakken en kunnen ze met giftig lokaas in de vorm van gel druppels helemaal uitgeroeid worden zonder dat u niet uw woning uit moet omdat er met gif gespoten wordt.
Wel dient u vooraf aan de bestrijding uw woning goed schoon te maken zodat de plaag snel en effectief bestreden kan worden. Vooral in de keuken, achter het fornuis en op andere plekken waar voedselresten of vet spetters te vinden zijn moet schoongemaakt worden. Als de kakkerlak geen ander voedsel dan de giftige gel druppels kan vinden is het snel gebeurd. Als het niet schoon is lukt de bestrijding meestal ook wel maar kan het wat langer duren en soms moet ik nog een keer terug komen eer ze definitief uitgeroeid zijn.
De gel druppels worden aangebracht op de plekken waar de kakkerlakken zitten, buiten bereik van kinderen of huisdieren.

Deze gel is giftig maar een rat of een gelijkwaardig dier moet meer dan 5 gram per kilo lichaamsgewicht van dit middel eten om een kans van 50% te hebben om te overlijden.
Dus een of enkele druppeltjes zijn voor een hond of baby niet gevaarlijk maar ook niet gezond natuurlijk. Deze gel is daarom niet vrij verkrijgbaar en mag alleen gebruikt worden door professionele ongediertebestrijders.

Om een bestrijdingsactie ook op langere termijn te doen slagen is het aan te raden uw buren mee te laten doen met een inventarisatie d.m.v. lijmvallen.
Deze lijmvallen krijgt u van mij en u vraagt uw buurman of -vrouw om een lijmval onder het gasfornuis of ijskast te plaatsen zodat vastgesteld kan worden of er kakkerlakken zijn en of bestrijding noodzakelijk is.
Meestal zijn de kakkerlakken binnen een week of twee dood, tenzij ze ander voedsel voorhanden hebben dan duurt het langer. Na twee maanden wordt de gel hard en minder aantrekkelijk dan is er soms een nabehandeling nodig.

De kosten van een bestrijdingsactie met gel komen meestal ergens tussen de 70 en de 100 euro uit , afhankelijk van de grootte van woning en de ernst van de besmetting.