Garantie op wespenbestrijding

Bij de bestrijding van een wespennest krijgt u de garantie dat de bestrijding succesvol uitgevoerd wordt.

Ziet u echter bij het behandelde nest nog wespen in en uit vliegen dan kunt u na twee dagen bellen voor een nieuwe afspraak. U wordt dan net zo snel geholpen als ieder ander.

Wat kunt u verwachten na de bestrijding van een wespennest?

In de meeste gevallen  zult u de volgende dag geen wesp meer in en uit zien vliegen op de behandelde plek. Soms blijven er nog enkele overlevende wespen achter die dan ergens in de buurt rondhangen. Dit kan enkele dagen duren.

Soms komen er na de behandeling tijdelijk wespen bij u binnen.  Vaak was dat al het geval voor dat de bestrijding plaatsvond.  Maar soms kan het na de bestrijding ook nog gebeuren. Dit kan zelfs nog na twee weken plaatsvinden. Het gaat dan om slome wespen die zich als larve  aan het verpoppen waren. In hun cocon zaten ze beschermd tegen wespenpoeder. Ze treffen geen andere wespen aan in hun nest en trekken erop uit. Ze worden niet gevoerd en kunnen nog niet vliegen.Ze gaan snel dood.   Vaak komen ze nog via het plafond bij de aansluiting voor een lamp of via een kier naar binnen omdat ze daar ook licht en/of warmte uit zien komen.  Deze overlast duurt een paar dagen. Daar valt weinig aan te doen.  Het komt slechts een enkele keer voor en zolang het wespennest maar uitgestorven is en geen vliegactiviteit vertoont wordt de bestrijding van het nest als succesvol beschouwd.

Er is ook  een wespensoort die niet één maar meerdere nestjes heeft, of beter gezegd meerdere raten, soms meters uit elkaar. Dat is de franse veldwesp. In de meeste gevallen zit deze wespensoort onder de dakpannen.
Deze wespensoort is goed te bestrijden maar dit vergt wel oplettendheid, niet alleen van mij maar ook van u zelf want er moet  goed gekeken worden waar de wespen allemaal onder de dakpannen kruipen om alle nestjes te ontdekken. deze nestjes liggen soms wel een paar meter uit elkaar.  Als de zon schijnt kunt u goed zien op welke plekken ze naar binnen gaan. Onthou die plekken en geef ze door als ik bij u ben. Meestal kan ik het ook wel zien maar als het wat minder zonnig is dan is er ook minder activiteit van de wespen en dan kan het gebeuren dat ik één van de nestjes niet ontdek. Ik reken u geen extra geld voor de bestrijding van Franse veldwespen maar om boven genoemde reden kan u niet garanderen dat alle raten ontdekt en bestreden worden.  Desondanks lukt de bestrijding van de nesten die wel ontdekt worden vrijwel altijd en wordt de overlast van deze wespen beëindigd.