Garantie op wespenbestrijding

Bij de bestrijding van een wespennest krijgt u de garantie dat als de bestrijding niet succesvol is geweest, ik gratis terug kom tot dat het wel gelukt is.

Een enkele keer (+/- 1 op 100) kan het gebeuren dat een wespennest zich na een behandeling toch weer gaat ontwikkelen.  U ziet dan weer wespen in en uit vliegen op dezelfde  plek of ergens in de buurt van waar het allemaal begon. Ze hebben dan het wespenpoeder weten te omzeilen. Dan probeer ik het op een andere manier in het nest te brengen, soms door ergens een gat te boren op de plek waar zich vermoedelijk het nest bevindt.

De meeste wespensoorten hebben slechts één nest en bij de bestrijding daarvan heeft u 100% garantie.

Er is echter een wespensoort die niet één maar meerdere nestjes heeft, of beter gezegd meerdere raten, soms meters uit elkaar. Dat is de franse veldwesp. In de meeste gevallen zit deze wespensoort onder de dakpannen.
Deze wespensoort is goed te bestrijden maar dit vergt wel oplettendheid, niet alleen van mij maar ook van u zelf want er moet  goed gekeken worden waar de wespen allemaal onder de dakpannen kruipen om alle nestjes te ontdekken. deze nestjes liggen soms wel een paar meter uit elkaar.  Als de zon schijnt kunt u goed zien op welke plekken ze naar binnen gaan. Onthou die plekken en geef ze door als ik bij u ben. Meestal kan ik het ook wel zien maar als het wat minder zonnig is dan is er ook minder activiteit van de wespen en dan kan het gebeuren dat ik één van de nestjes niet ontdek. Ik reken u geen extra geld voor de bestrijding van Franse veldwespen maar om boven genoemde reden kan u niet garanderen dat alle raten ontdekt en bestreden worden.  Desondanks lukt de bestrijding meestal wel en wordt de overlast van deze wespen beëindigd.